W końcu jest- rabarbar! Doskonały dodatek do ciast, nadaje im lekkiego, kwaśnego posmaku, który przełamuje słodycz wypieków.
Wegetariańskie curry z kalafiora i ciecierzycy
Od dwóch tygodni miałam zamiar przygotować to danie, ale nigdzie nie mogłam dostać ładnego kalafiora. W końcu się udało i oto jest! Najlepsze wegetariańskie curry jakie kiedykolwiek jadłam! Przepis tylko wydaje się być skomplikowany, ale jeśli zrobicie je raz, zobaczycie, że tak naprawdę jest banalnie prosty.
Wczoraj w Anglii szalała wichura, padał deszcz i marzyłam tylko o tym, żeby wrócić do domu i ugotować coś rozgrzewającego, ale niezbyt skomplikowanego.
Wybór padł na zupę warzywną na wzór Minestrone. Jest to włoska zupa warzywna, oparta głównie na cukinii, fasolce szparagowej, marchwii i szpinaku, będąca prawdziwą bombą witaminową.
A tutaj przedstawiam Wam moją wersję tej potrawy, która wprawdzie nie zawiera fasolki szparagowej, ale dynię.