1papryczka chilli (lub mniej jeśli nie lubisz ostrego jedzenia)
1łyżeczkasłodkiej papryki
2łyżkioleju rzepakowego
150gryżu brązowego
Sposób przygotowania
Ugotuj ryż.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną w półplasterki cebulę oraz pokrojoną w paski zieloną paprykę i smaż kilka minut, aż cebula zmięknie.
Dodaj mięso oraz drobno pokrojoną papryczkę chili. Posól do smaku, przypraw słodką mieloną papryką i smaż około 10 minut, aż mięso zbrązowieje, mieszając od czasu do czasu.
W międzyczasie na sitku odsącz fasole i kukurydzę, dodaj do usmażonego mięsa.
Dodaj pomidory z puszki, wymieszaj i gotuj chili przez około 5 minut. Sprawdź czy potrawa jest wystarczająco słona, przypraw w razie potrzeby.