Cofnij

Naleśniki kakaowe z mąki orkiszowej

Przygotowanie 5 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Danie Breakfast
Ilość porcji 1 osoba
Kalorie 460 kcal

Składniki
  

  • 150 ml napoju roślinnego
  • 1 jajko
  • 60 g mąki orkiszowej
  • 1 łyżka kakao
  • 1 szczypta soli
  • 100 g jogurtu naturalnego skyr
  • 100 g borówek lub malin
  • 3 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania
 

  • Mleko i jajko roztrzep.
  • Dodaj mąkę, kakao, 1 łyżkę erytrytolu, sól- dokładnie wymieszaj.
  • Olej rozgrzej na patelni, przelej ciasto i smaż na średnim ogniu przez około 5 minut, następnie odwróć naleśnik, smaż kolejnych kilka minut.
  • Usmażonego naleśnika przełóż na talerz, posmaruj skyrem, posyp pozostałym erytrytolem, dodaj owoce.