Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Naleśniki kakaowe z mąki orkiszowej
Wydrukuj przepis
Przygotowanie
5
minuty
minut
Czas gotowania
10
minuty
minut
Danie
Breakfast
Ilość porcji
1
osoba
Kalorie
460
kcal
Składniki
150
ml
napoju roślinnego
1
jajko
60
g
mąki orkiszowej
1
łyżka
kakao
1
szczypta
soli
100
g
jogurtu naturalnego skyr
100
g
borówek lub malin
3
łyżki
erytrytolu
1
łyżeczka
oleju rzepakowego
Sposób przygotowania
Mleko i jajko roztrzep.
Dodaj mąkę, kakao, 1 łyżkę erytrytolu, sól- dokładnie wymieszaj.
Olej rozgrzej na patelni, przelej ciasto i smaż na średnim ogniu przez około 5 minut, następnie odwróć naleśnik, smaż kolejnych kilka minut.
Usmażonego naleśnika przełóż na talerz, posmaruj skyrem, posyp pozostałym erytrytolem, dodaj owoce.