Cofnij

Omlet z serkiem kremowym

Przygotowanie 5 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 270 kcal

Składniki
  

  • 2 jajka
  • 2 pieczarki
  • 2 plasterki cukinii
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 garść rukoli
  • 1 łyżka serka kremowego
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego lub oliwy

Sposób przygotowania
 

  • Jajka roztrzep w miseczce.
  • Pieczarki, cukinię, paprykę pokrój w kostkę, dodaj do jajek, wymieszaj
  • Na patelni rozgrzej olej, przelej omlet i smaż pod przykryciem na wolnym ogniu około 5 minut, następnie delikatnie odwróć i smaż jeszcze minutę.
  • Omlet przełóż na talerz, posmaruj serkiem i posyp natką oraz rukolą.