Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Omlet z serkiem kremowym
Wydrukuj przepis
Przygotowanie
5
minuty
minut
Czas gotowania
10
minuty
minut
Ilość porcji
1
porcja
Kalorie
270
kcal
Składniki
2
jajka
2
pieczarki
2
plasterki cukinii
1/3
czerwonej papryki
2
łyżki
posiekanej natki pietruszki
1
garść
rukoli
1
łyżka
serka kremowego
1
łyżeczka
oleju rzepakowego lub oliwy
Sposób przygotowania
Jajka roztrzep w miseczce.
Pieczarki, cukinię, paprykę pokrój w kostkę, dodaj do jajek, wymieszaj
Na patelni rozgrzej olej, przelej omlet i smaż pod przykryciem na wolnym ogniu około 5 minut, następnie delikatnie odwróć i smaż jeszcze minutę.
Omlet przełóż na talerz, posmaruj serkiem i posyp natką oraz rukolą.