Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Sałatka z wędzonym tofu i z soczewicą
Wydrukuj przepis
Przygotowanie
10
minuty
minut
Ilość porcji
2
Kalorie
385
kcal
Składniki
1/2
paczki mieszanki sałat
180
g
(1 kostka) wędzonego tofu
200
g
ciecierzycy ze słoika lub z puszki
200
g
pomidorków koktajlowych
1/2
czerwonej papryki
1
łyżka
oliwy z oliwek
1
łyżeczka
miodu
1
łyżka
musztardy, ja użyłam pikantnej dijon
1/4
opakowania kiełków rzodkiewki lub innych
Sposób przygotowania
Mieszankę sałat przełóż do salaterki.
Tofu i paprykę pokrój w kostkę, dodaj do sałaty.
Dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę i pomidorki koktajlowe, wymieszaj.
Przygotuj dressing: wymieszaj oliwę z oliwek, płynny miód i musztardę, polej nim sałatkę
Posyp kiełkami.