Cofnij

Sałatka z wędzonym tofu i z soczewicą

Przygotowanie 10 minuty
Ilość porcji 2
Kalorie 385 kcal

Składniki
  

  • 1/2 paczki mieszanki sałat
  • 180 g (1 kostka) wędzonego tofu
  • 200 g ciecierzycy ze słoika lub z puszki
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka musztardy, ja użyłam pikantnej dijon
  • 1/4 opakowania kiełków rzodkiewki lub innych

Sposób przygotowania
 

  • Mieszankę sałat przełóż do salaterki.
  • Tofu i paprykę pokrój w kostkę, dodaj do sałaty.
  • Dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę i pomidorki koktajlowe, wymieszaj.
  • Przygotuj dressing: wymieszaj oliwę z oliwek, płynny miód i musztardę, polej nim sałatkę
  • Posyp kiełkami.