Odlej trzy łyżki zaparzonej kawy do kubeczka. Do pozostałej dodaj 2 łyżeczki aromatu migdałowego.
Podziel biszkopty na pół. Jedną połowę maczaj w zaparzonej, ostudzonej kawie z dodatkiem aromatu i układaj w formie
Jogurt, serek ricotta, erytrytol, kawę i pozostałe 2 łyżeczki aromatu migdałowego zmiksuj do połączenia się składników
Żelatynę przesyp do garnka i zalej zimną wodą, poczekaj około 10 minut, aż napęcznieje. Po tym czasie żelatynę podgrzej na wolnym ogniu mieszając, do momentu jej całkowitego rozpuszczenia. Uważaj, żeby jej nie zagotować, bo straci swoje właściwości żelujące. Odstaw do lekkiego przestygnięcia
Do lekko ciepłej żelatyny przełóż jedną łyżkę masy serowej i wymieszaj energicznie, aby nie utworzyły się grudki. Dodaj kolejna łyżkę masy, ponownie wymieszaj. Tak zaprawioną masę dodaj do masy serowej i szybko zmiksuj
Wylej na przygotowane wcześniej biszkopty, wyrównaj łyżką. Włóż do lodówki na około 2-3 godziny, do momentu stężenia masy
Pozostałą część biszkoptów maczaj w pozostałej kawie i ułóż na zastygniętej masie serowej. Posyp kakao